Book a demo

XMReality och Pointmedia signerar partnerskapsavtal


Date: 2022-12-20
XMReality AB har tecknat ett partnerskapsavtal med Pointmedia, ett norskt företag som tillhandahåller programvara för att samarbeta på distans. Deras erbjudande för vägledning på distans "Remoto Solutions" kommer i fortsättningen att baseras på XMRealitys Remote Guidance mjukvara och användas både av deras befintliga kundbas samt erbjudas till nya kunder.

Pointmedia grundades under pandemin 2020 för att hjälpa företag att övervinna utmaningarna med att utföra uppgifter på distans. Idag hjälper de företag att öka effektiviteten, minska resekostnader och miljöavtryck samt att snabbt lösa kritiska problem. Deras erbjudande "Remoto Solutions" har tidigare varit baserat på en annan mjukvara, men behovet att utveckla produkten och erbjuda sina kunder en mer tekniskt kapabel lösning var drivkrafterna bakom detta partnerskap. Pointmedia implementerar nu XMRealitys mjukvara som bas för deras "Remoto Solutions". XMReality Remote Guidance kommer att ersätta den tidigare mjukvaran och rullas ut både till Pointmedias nuvarande kundbas och erbjudas till nya potentiella kunder.

”Vi på XMReality arbetar aktivt med att stärka vår position i Norden och det är fantastiskt att samarbeta med en partner i Norge som även tar med sig en befintlig kundbas som kommer att överföras till vår lösning. Vi ser fram emot ett givande samarbete som kommer att stärka oss både i Norden och framför allt i Norge.” Säger Andreas Jonsson, CBDO på XMReality.

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienter

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel, Heineken och Saab är några av de mer än 125 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Om Pointmedia
Pointmedia är en leverantör av ’Remoto Solutions’ och är huvudsakligen verksamma på den norska marknaden. Pointmedias kundbas inkluderar företag som Kongsberg, norska försvaret, Orkla, Ringnes, Tine med flera. Remoto Solutions är ett visual assistance verktyg för företag som tillhandahåller komplett 2-vägs videoströmning av video, ljud och handledningsverktyg som gör det möjligt för ditt företag att snabbt och exakt utföra instruktioner, vägledning och inspektioner utan att skicka en expert till platsen. Lös problem på minuter, inte timmar eller dagar. För mer information, besök www.remotosolutions.com

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Edepil

CMO XMReality
Tel: +46 730 981 281
E-mail: johanna.edepil@xmreality.com

Om JohannaLäs mer

Born 1988. Chief Marketing Officer (CMO) since 2020.

Holdings in XMReality:
49 970 shares and 100 000 warrants

Education and experience:
Johanna Edepil has a MSc in Industrial Engineering and Management from Linköping University with a specialization towards Industrial Marketing. Johanna has several years experience from working in international B2B companies and has held positions within sales, market analysis and strategic marketing. Resulting in experience from the entire sales- and marketing process.

Läs mindre