Book a demo

XMReality utser ny CFO


Date: 2022-02-03
Från och med den 1 mars tillträder Lotta Ekerbring som Chief Finance Officer (CFO) på XMReality. Lotta ersätter nuvarande CFO, Claes Pettersson, som kommer att gå i pension. Lotta har gedigen erfarenhet inom området och har också tidigare erfarenhet som CFO på ett högteknologiskt företag med dotterföretag i Nordamerika.

XMReality, en ledande leverantör av remote support-lösningar som drivs av Augmented Reality, har utsett Lotta Ekerbring som ny Chief Finance Officer. Lotta har arbetat på XMReality sedan maj 2018 och ersätter Claes Pettersson som lämnar bolaget för pensionering. Claes kommer dock fortsatt att stötta XMReality i en rådgivande roll som konsult. Som CFO kommer Lotta att ansvara för XMRealitys finanser med tillhörande processer och personal. Detta gäller såväl bolagets verksamhet i USA, verksamheten i Sverige samt konsolideringen av dessa två verksamheter i moderbolaget XMReality AB.

Ekerbring tar med sig mångårig erfarenhet från att ha arbetat med redovisning/revision på revisionsbyrå, fastighetsbolag och som redovisningsansvarig/CFO från bolag med utländska dotterbolag i Nordamerika.

”Jag har haft nöjet att vara med på XMRealitys spännande resa de senaste åren och ser nu fram emot att få vara en ännu större del av företagets utveckling i rollen som CFO” säger Lotta Ekerbring, ”Vi har en konkurrenskraftig produkt som bidrar både till effektivisering och förbättrat klimatavtryck hos vår användarbas, vilket jag tror är en vinnande kombination för framtida tillväxt.”

”Lottas erfarenhet är stor och hennes prestation i bolaget är exemplarisk. XMReality utökar kontinuerligt sin kundbas och blir mer och mer global och Lotta tar med sig en stor verktygslåda som lämpar sig speciellt bra för våra tillväxtambitioner generellt och i USA specifikt. Jag är mycket nöjd med denna rekrytering och ser verkligen fram emot att jobba direkt med Lotta. Sedan första januari har också Andreas Jonsson tagit över rollen som Chief Sales Officer efter Marcin Szymanski som har lämnat bolaget. Vi har nu en mycket stark ledning i bolaget och är väl rustade att driva bolaget framåt. Lotta är en kompetent och kunnig lagspelare som jag vet är uppskattad av övriga i ledningen.” säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.

Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande torsdagen den 3 februari, 2022 kl 09:00 CET.

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienter

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. ABB, Nestlé, Electrolux, Sidel, Heineken och Saab är några av de mer än 100 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

XMRealitys Certified Adviser är Redeye AB
Telefon: +46 8 121 576 90
Certifiedadviser@redeye.se 
www.redeye.se 

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Edepil

CMO XMReality
Tel: +46 730 981 281
E-mail: johanna.edepil@xmreality.com

Om JohannaLäs mer

Born 1988. Chief Marketing Officer (CMO) since 2020.

Holdings in XMReality:
49 970 shares and 100 000 warrants

Education and experience:
Johanna Edepil has a MSc in Industrial Engineering and Management from Linköping University with a specialization towards Industrial Marketing. Johanna has several years experience from working in international B2B companies and has held positions within sales, market analysis and strategic marketing. Resulting in experience from the entire sales- and marketing process.

Läs mindre