Book a demo

XMReality tilldelas ISO27001-certifikat


Date: 2022-11-16
Sedan våren detta år har XMReality arbetat med att erhålla en formell certifiering täckandes informationssäkerhet, ISO 27001, vilket bolaget nu har tilldelats. Såväl stora som små kunder har området högt upp på agendan och vissa större företag kräver denna typ av certifiering hos sina leverantörer då cybersäkerhet, dataskyddsförordningen samt skalsäkerhet anses verksamhetskritiskt. Certifiering täcker verksamheten både i Sverige samt i USA.

’’Under kontraktsskrivning med nya kunder dyker det i många fall upp en stor mängd frågor om informationssäkerhet, vilket är normen i dagens digitala värld. Denna certifiering ersätter till stor del dessa frågor genom att visa att vi arbetar proaktivt med informationssäkerhet och har ett ledningssystem för informationssäkerhet som täcker hela företaget både i Sverige och USA" säger Rasmus Wetterhed som är IT-säkerhetschef hos XMReality. ”För att erhålla ett ISO 27001-certifikat krävs ett grundläggande och bra skydd inom området, vilket är mycket glädjande att konstatera att vi nu besitter.”

“ISO 27001 är den mest använda standarden när det gäller informationssäkerhet och används i många länder som referensram av lagstiftare och myndigheter” berättar Tim Malmsten, Sälj- och marknadschef på Svensk Certifiering som har utfärdad certifikatet. ”Allt fler företag ställer krav på sina leverantörer att de har ett ledningssystem enligt ISO 27001. Att vara certifierad enligt ISO 27001 skapar förtroende hos kunder eftersom det är ett bevis på att företaget har ett ledningssystem för informationssäkerhet. Certifikatet innebär en konkurrensfördel jämfört med kollegorna i branschen. Vi är glada över att vara leverantör till XMReality” säger Tim Malmsten.

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienter

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel, Heineken och Saab är några av de mer än 125 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Edepil

CMO XMReality
Tel: +46 730 981 281
E-mail: johanna.edepil@xmreality.com

Om JohannaLäs mer

Born 1988. Chief Marketing Officer (CMO) since 2020.

Holdings in XMReality:
49 970 shares and 100 000 warrants

Education and experience:
Johanna Edepil has a MSc in Industrial Engineering and Management from Linköping University with a specialization towards Industrial Marketing. Johanna has several years experience from working in international B2B companies and has held positions within sales, market analysis and strategic marketing. Resulting in experience from the entire sales- and marketing process.

Läs mindre