Book a demo

XMReality nu på HoloLens 2


Date: 2021-11-24
XMReality lanserar remote guidance-samtal på HoloLens 2, Microsofts senaste version av smarta glasögon. Lanseringen är en del av XMRealitys arbete för ökat oberoende av hårdvara och tillgänglighet på användarens val av enhet. Kompatibilitet med HoloLens 2 ger användaren möjlighet till ytterligare användningsområden där en handsfree-interaktion är avgörande. Även befintliga HoloLens 2-användare får nu möjlighet att använda XMReality som sin föredragna remote guidance-lösning.

 XMReality anslöt sig nyligen till Microsoft Partner Network (MPN) som en oberoende mjukvaruleverantör, en så kallad Independent Software Vendor (ISV) och fortsätter att jobba för en förbättrad användarupplevelse på Microsoft produkter samt inuti Microsofts programvara. Förutom att lansera en Microsoft Teams-app, fungerar XMReality Remote Guidance nu sömlöst och intuitivt på HoloLens 2.

Användningsområdena för XMReality Remote Guidance på smarta glasögon sträcker sig från felsökning av komplexa problem, inspektion och montering av maskiner till introduktion och utbildning av ny personal. Många av XMRealitys kunder använder redan idag olika modeller av smarta glasögon. XMReality på HoloLens 2 ger kunderna ytterligare ett alternativ för effektiv handsfree-guidning och gör i många fall remote guidance säkrare och effektivare. Det har på senare tid skett en ökning av antalet smarta glasögon på marknaden som driver denna typ av användande.

"HoloLens 2 är bland de allra bästa smarta glasögonen på marknaden. Helt fristående med intuitiv handsfree-interaktion och en bekväm passform möjliggör långre perioder av användande.” säger Alexander Sandström, CTO på XMReality. "Med XMReality är våra användare fria att välja den typ av enhet som passar deras behov: HoloLens 2 eller andra smarta glasögon för handsfree-guidning, en smartphone eftersom den alltid finns tillgänglig, eller en dator för mer komplexa guide-sessioner."

Microsoft erbjuder flera varianter av HoloLens 2, inklusive möjlighet till montering på skyddshjälm för att möta kraven från den industriella marknaden. På HoloLens 2 interagerar användare med intuitiva handgester, med möjligheten att röra, greppa och flytta virtuella objekt naturligt för enkel användning.

För mer information om XMReality Remote Guidance på HoloLens 2, registrera dig till vårt webinar den 7 eller 8 december: https://info.xmreality.com/hololens2-webinar

Se video när XMReality Remote Guidance används för problemlösning på HoloLens 2: https://youtu.be/U_SGsdASTVg

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienter

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. ABB, Nestlé, Electrolux, Sidel, Heineken och Saab är några av de mer än 90 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Om HoloLens 2
För mer information, besök: www.microsoft.com/hololens

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Edepil

CMO XMReality
Tel: +46 730 981 281
E-mail: johanna.edepil@xmreality.com

Om JohannaLäs mer

Born 1988. Chief Marketing Officer (CMO) since 2020.

Holdings in XMReality:
49 970 shares and 100 000 warrants

Education and experience:
Johanna Edepil has a MSc in Industrial Engineering and Management from Linköping University with a specialization towards Industrial Marketing. Johanna has several years experience from working in international B2B companies and has held positions within sales, market analysis and strategic marketing. Resulting in experience from the entire sales- and marketing process.

Läs mindre