Book a demo

Flera svenska energibolag och kommuner väljer XMReality


Date: 2022-05-27
XMReality AB har tecknat nya avtal med flera svenska energibolag och kommuner för användning av XMReality Remote Guidance. Det huvudsakliga användningsområdet är teknisk support direkt till slutkund.

Som tidigare kommunicerats tecknade Tekniska Verken i Linköping ett flerårskontrakt med XMReality och nu har även Tekniska Verken i Kiruna blivit kund. Andra nya kunder inom energisektorn är Borås Energi och Växjö Energi. Det primära användningsområdet är teknisk support direkt till slutkund där ett remote support-samtal kan ersätta ett fysiskt besök eller se till att en servicetekniker kommer bättre förberedd till kund.

De ovan nämnda energibolagen ägs av den lokala kommunen och i flera fall har köpet skett genom licensavtalet mellan XMReality och Atea. Motala kommun är också en kund till XMReality och de använder XMReality för teknisk support inom olika affärsområden av verksamheten.

”Vi ser att XMReality har hjälpt oss inom flera områden där vi tidigare haft svårt att ge support via telefon. Vi har blivit tvungna att skicka ut en servicetekniker för att ge support på plats, vilket är både mycket kostsamt och dessutom får den som är i behov av hjälp vänta längre på support. Vi ser även att vi kan ha hjälp av appen i flera delar av vår kommunala verksamhet som exempelvis vår tekniska serviceförvaltning, men även inom vår omsorgsverksamhet.” Säger Pia Sandström, Digitaliseringsledare på Motala kommunkontor.

“Det är fantastiskt att få vara en del av dessa digitaliseringsaktiviteter inom flera företag och kommuner över hela landet. XMReality kan inte bara hjälpa till att sänka kostnaderna utan vi ser också till att människor kan få snabb support om utrustningen de har hemma, som ägs av det lokala energibolaget, inte fungerar." Säger Andreas Jonsson, CSO på XMReality och fortsätter "De initiala ordervolymerna är inte signifikanta, men de signalerar ett genombrott i detta segment och vår ambition är att öka etableringen ytterligare."

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienter

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. ABB, Nestlé, Electrolux, Sidel, Heineken och Saab är några av de mer än 100 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Edepil

CMO XMReality
Tel: +46 730 981 281
E-mail: johanna.edepil@xmreality.com

Om JohannaLäs mer

Born 1988. Chief Marketing Officer (CMO) since 2020.

Holdings in XMReality:
49 970 shares and 100 000 warrants

Education and experience:
Johanna Edepil has a MSc in Industrial Engineering and Management from Linköping University with a specialization towards Industrial Marketing. Johanna has several years experience from working in international B2B companies and has held positions within sales, market analysis and strategic marketing. Resulting in experience from the entire sales- and marketing process.

Läs mindre