Book a demo

Cobalt Housing i Storbritannien kommer använda XMReality för första linjens support


Date: 2022-10-06
Cobalt Housing Ltd är en registrerad bostadsrättsförening med säte i North Liverpool. De förvaltar cirka 6 000 fastigheter och varje år får deras supportcenter, som är hyresgästernas första kontaktpunkt, cirka 70 000 samtal och mejl. En stor del av dessa samtal och mejl kommer från hyresgäster som rapporterar att något behöver repareras eller lagas vid deras fastighet. XMReality kommer nu att användas av Cobalt Housings supportcenter för att diagnostisera några av de felanmälningar som rapporteras in och därmed göra supportverksamheten mer effektiv.

I samband med att en anmälan kommer in skapar agenten på supportcentret ett ärende i deras system som i sin tur gör att en jobbförfrågan går ut till Cobalt Housings externa entreprenörer, som kommer att utföra det tilldelade jobbet hemma hos hyresgästen. Supportcentret kommer nu att börja använda XMReality Remote Guidance för att bättre diagnostisera några av de problem som hyresgäster kontaktar dem om.

Genom att använda XMReality Remote Guidance kan agenterna på supportcentret samla in mer information kring problemet för att säkerställa att rätt person skickas från deras entreprenör, med rätt utrustning. På så vis kan fler ärenden lösas vid första besöket. 

Agenten kan använda XMReality för att på distans inspektera utrustningen som inte fungerar och dokumentera samtalet med hjälp av både skärmdumpar, anteckningar och inspelningar som sedan kan delas med den externa entreprenören tillsammans med arbetsbeskrivningen. Detta säkerställer inte bara att agenten kan lägga en korrekt arbetsbeskrivning, entreprenören får ett försprång med detaljerad information om den situation de ska fixa.

"Det är fantastiskt att se upptaget vi har med bostadsbolag i Storbritannien", säger Andreas Jonsson, CSO på XMReality. ”Det här är ett segment som verkligen har förstått potentialen i att använda XMReality för att bättre stödja sina hyresgäster, samtidigt som de förbättrar sin egen verksamhet. En klar win-win. Cobalt Housing är också en del av Procurement for Housing, PfH, som vi tecknade ett ramavtal med tidigare i år för att göra det ännu enklare för bostadsbolag att implementera XMReality.

Om XMReality Remote Guidance™
XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe. Det inkluderar:

  • En unik ’hands-overlay’ teknik som innebär att man kan guida en annan person på distans, som om man vore där
  • Web portal för att skapa team, administrera användare samt mäta användning
  • Integrationsmöjligheter genom öppna API:er (Application Programming Interfaces) för klienter

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. ABB, Nestlé, Electrolux, Sidel, Heineken och Saab är några av de mer än 125 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

About Cobalt Housing Ltd
Cobalt Housing är en registrerad bostadsförening med säte i North Liverpool. Cobalt bildades i februari 2003 efter överföringen av deras hem från Liverpool City Council. Cobalt Housing förvaltar och underhåller cirka 6000 prisvärda bostäder i områdena Fazakerley & Sparrow Hall, Croxteth och Norris Green i North Liverpool. Läs mer på https://cobalthousing.org.uk/

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Edepil

CMO XMReality
Tel: +46 730 981 281
E-mail: johanna.edepil@xmreality.com

Om JohannaLäs mer

Born 1988. Chief Marketing Officer (CMO) since 2020.

Holdings in XMReality:
49 970 shares and 100 000 warrants

Education and experience:
Johanna Edepil has a MSc in Industrial Engineering and Management from Linköping University with a specialization towards Industrial Marketing. Johanna has several years experience from working in international B2B companies and has held positions within sales, market analysis and strategic marketing. Resulting in experience from the entire sales- and marketing process.

Läs mindre